Illustrasjonsfoto. Foto ©: Geir Johansen
On left here - if you are on Pc.. click and choose your own language. Are you on Tab (small) or mobile phone, Choose your language over here :-) Klikk here to see !!!!!!!
Når du klikker på Spisesteder blir du sendt til deres egen nettside. For Spisesteder som ikke har egen nettsider blir det laget en side på våre sider.
Kragerø: Admiralen Restaurant serverer tradisjonelle norske retter og noen kinesisk mat. Vår meny er basert på ferske råvarer! Admiralen Restaurant ligger på bryggekanten ved Bærøfjorden. Det er kort avstand inn til sentrum, og restauranten ligger ca. 100 m. fra fergeleiet. Vi dekker opp til både minnestund, julebord, bryllup og andre selskaper.
Drammen: Ancha selv er restaurant-mamma med stor M. Når du kommer til Anchas Bodega så er det som å komme hjem til Ancha. Ikke bare holder hun alt og alle i strekk, men hun har også hjertevarmen som skal til for at alle skal føle seg velkommen og ikke minst føle seg hjemme.
Drammen: Ask og Loke Spiseri og Bar skal være et mat og drikke sentrum i Drammen. Der fokus på gode lokale råvarer, bærekraft og dyktig håndarbeid på kjøkkenet, i baren og ved bordene. Vi vil vise hva regionen har å tilby og fremme dette gjennom opplevelser i et spennende og behagelig miljø. Vi vil skape et måltid uten begrensninger eller etikette. Heller ekte matglede, spennende kombinasjoner og unike presentasjoner til en riktig pris.
Oslo: Bella Bambina Ristorante en ekte italiener i Østbanehallen. Vårt mål er å servere deg raske smaksopplevelser med det beste av tradisjonell italiensk mat. Vi har en restaurant med to avdelinger, som har plass til 160 gjester inne, og uteservering sommerstid med plass til 130 gjester. Start dagen med en god og sunn frokost hos oss. Vi legger ekstra vekt på økologiske alternativer, men her finner man også nykokte egg, eggerøre, bacon, ferskt pålegg, nybakt brød og oppskåret frukt og grønt for å nevne noe.
Oslo: Kom og opplev indisk matglede og atmosfære i vår restaurant. Benares er en av de beste indiske restaurant i Oslo sentrum med plass til 120 gjester og serverer moderne nord indiske retter, som har blitt veldig populært på kort tid. Vi har spesialiserte kokker på indiske Karri og Tandoor, og har stort og åpent kjøkken, attraktiv stemning og god atmosfære for å spise i. I tillegg har vi et godt utvalg av vin, øl, cocktails, mocktails og whiskyer.
Vågå: Matfat for ein kvar smak. I hjarta av vakre Vågå øvst i Gudbrandsdalen finn du Bokhandel'n Kafé & Mathus. Med historiske tømmerveggar som rame kring stemningsfulle serveringslokal. Solide og ekte måltid tufta på tradisjonar og lokale råvarer. Der har du kjerna i menyen på Bokhandel'n. Lunsjmeny og ala carte middagsservering.
Larvik: Bøkekroa har eksistert i godt over 100 år i forskjellige former. Den som står her i dag er den 5. i rekken. Den har vært i familien Sundals eie siden 1978. Mitt i Larviks verdenskjente Bøkeskog, finner du denne hyggelige oasen av en restaurant. God mat i fantastiske omgivelser - Midt inne blant bøketrærne i Bøkeskogen finner vi denne lille oasen med kaffe, lunsj og middag som du måtte ønske.
Oslo: Brasserie Rivoli er et uformelt og lunt fransk brasserie med en fot i det norske kjøkkenet. Restauranten er oppkalt etter paradegaten Rue de Rivoli i Paris, og er nevnt i Michelin-guiden de siste tre årene. Brasseriet eies og drives av Kari Innerå. Hun er tidligere nordisk mester og olympisk mester i kokkekunst. Vår meny og vinkart består av kjente franske klassikere som østers, tartar, entrecôte og gode oster. I tillegg serverer vi ferske skalldyr og råvarer i sesong.
Lom: Midt i Nasjonalparklandsbyen Lom, der er du midt i vår draum, midt i eit matrike, midt i verda. I denne verda full av smak og matopplevingar, kan du kjenne deg heime, full av forventningar til fjellheimen rundt oss. BrimiBue er eit lite hotell med 14 dobbeltrom, som ynskjer å vere ein del av di oppleving av moderne tradisjonsgastronomi på din ferd, din opplevingsreise, ditt arrangement. Slik kan vår verden bli ein liten del av din verden.
Oslo: Velkommen til en annerledes matopplevelse midt i Oslo! Den Glade Gris spesialiserer seg på retter laget av svin, og husets spesialitet er langrillet svineknoke! Vi tilbereder mat etter slowcooking-metoden og bruker flere dager på å marinere og langtidssteke maten, noe som betyr mye mer smak, og kjøtt som er utrolig mørt.Vi tilbyr god norsk mat presentert på en ærlig og rustikk måte. Vi samarbeider med bryggerier over hele landet, så ølutvalget er stort.
Drammen: Vårt kjøkken i Drammen tar utgangspunkt i det gamle orientens kulinariske tradisjoner. Med bakgrunn i Midtens Rike generelt og regionene Sichuan og Kanton spesielt søker vi å servere våre gjester det ypperste det kinesiske kjøkken kan tilby. Det Kantonesiske kjøkken er verdensberømt for sine subtile og milde smaker. Med fokus på de til enhver tid beste råvarer gir de kulinariske tradisjonene herfra et stort spekter smaksopplevelser – med umiskjennelig orientalsk opphav.
Kragerø: El Paso er antagelig verdens eneste western saloon med bedre plass til båt enn hest. I enhver by finnes det coboyer av flere typer, kaliber og skikkelser, og da klappdørene åpnet på El Paso for 52 år siden, dannet man et godt fundament for denne utdøende befolkningen. Kragerø hadde fått sin egen Western Saloon - med egen strandlinje. Her skal kundene få ta del i ekte westernatmosfære samt få servert et enkelt smakfullt måltid. Og dette er det som kjennetegner El Paso.
Oslo: Direkte fra havet og hagen til matbordet. Vår filosofi er at god mat lages fra bunnen av med ferske og gode råvarer. Å være bevisst hva man spiser og drikker handler både om det som er bra for deg, dyrene, miljøet og smaken. Her serveres det gode lunsjretter, smaksrik middagsmat og deilig drikke til rimelige priser. Menyen er inspirert av norsk natur. Det er så uendelig mye spennende man kan lage av det man finner i skogen, i havet og i hagen.
Kragerø: Haven Restaurant og Bar er et uformelt spise og møtested. Vi har fokus på enkle smakfulle retter basert på friske råvarer. Vårt ønske er å gi våre gjester en trivelig totalopplevelse i avslappende omgivelser. Hos Haven Restaurant får du gode smaksopplevelser med panoramautsikt til Kragerø havnebasseng. Du finner oss ved Rådhuset med inngang ved siden av Victoria hotell.. Vi har også inngang fra bryggepromenaden om du kommer sjøveien. Vår populære fiskesuppe serveres hele året. Øvrig meny endres etter årstidene.
Vågå: Kom inn i seterstua, til lukten av mat, tre og grønnsåpe. Møt smakene av Jotunheimen. Sæterkjøkkenet vårt baserer seg på rene smaker i all sin rikdom og enkelhet, satt sammen til store måltidsopplevelser. La oss forføre deg – med hjerte av rein, tyrirotsorbet, sur aure, reinlav og ølelg.
Kongsberg: Jordnær restaurant ønsker å være en kreativ, nyskapende og bærekraftig restaurant med fokus på norske, økologiske råvarer så langt det lar seg gjøre. Vi har 34 sitteplasser inne og en stor terrasse. Ute på terrassen er du omgitt av et frodig hav av spiselige planter, urter og blomster som også brukes flittig inne på kjøkkenet.
Sandefjord: Kokeriet restaurant og bar er plassert i nydelige omgivelser på bryggekanten i Sandefjord. Vi har latt oss inspirere av Sandefjords gylne tider – hvalfangstiden. Lokalene er innredet med autentiske gjenstander, bilder og annen dokumentasjon fra ulike hvalfangstekspedisjoner. Vårt ønske er å servere deg smakfulle retter i omgivelser med mye historie i veggene. Vi ønsker deg et smakelig måltid.
Kongsberg: Vi har 35-års erfaring når det gjelder italiensk pizza, gresk gyros kebab, tyrkisk kylling kebab og amerikanske hamburgere. Vi har byens, fylkets eller muligvis Norges største familie pizza.Vi har mange forskjellige og gode ingredienser på pizzaene fra ulike steder i verden. Vi har pizza for glutenallergiker, veganere, vegetarianere, de som elsker kjøtt og til deg som vil ha alt og litt til.
Skien: Vi serverer tapas, petiscos, salater, fisk og kjøttretter i et koselig og avslappet spansk inspirert miljø. Vår restaurant rommer til sammen ca 80 gjester. Vårt bakre rom passer både til servering av små eller store grupper som konfirmasjoner, selskaper og andre sammenkomster, og rommer inntil ca 40 personer. Vi blir glade om dere spør våre dyktige servitører om anbefaling av vegansk og vegetarianske alternativer.
Sandefjord: Vi serverer mat som er inspirert av det Italienske kjøkken, men vi har også et stort utvalg av retter fra havets spisekammer og en egen grillmeny. Med ansiktet ut mot havet, og nærheten til dets råvarer, samt andre lokale råvarer, markerer La Scala seg i dag med med ny helårs restaurant med fantastisk meny – med ekte smaker. Uteserveringen er noe de er ekstra stolt av. La Scala har god plass til alle som vil nyte et måltid eller bare god drikke i frisk luft og med fantastisk utsikt.
Moss: Middelhavet er et spennede området som er svært preget av mangfold. Mangfold av kulturer, smak og farger. Fra dette området og alle de kulturene det innebærer har det stammet spennende matretter. Disse matrettene ønsker vi å produsere i Norge, og betjene den norske befolkningen med deilig middelhavsmat. Spesialiseringsområdet vårt er tapas, men vi tilbyr mat fra alle forskjellige kulturer. Alt fra spansk og italiensk mat til gresk og tyrkisk.
Drammen: Mirawa Restaurant i Drammen har holdt seg til i Drammen sentrum i mer enn 20 år. Vi serverer mat primært fra den kinesiske kjøkken, med spesiell fokus i Szechuan(Sichuan) og den kantonesiske kjøkken. Maten vi serverer er ofte tilegnet norske smaksorganer og er derfor ofte midlere i styrke med mye smak.
Kragerø: I nabolagsrestauranten til Nordraak Matverksted gjenskaper vi de beste måltidsopplevelsene fra våre matreiser, som oftest er fra de små, sjarmerende og bortgjemte perlene som bare lokalbefolkningen kjenner til. Vi søker alltid etter naturlige og rene råvarer som er produsert av mennesker med lidenskap og kjærlighet for det de holder på med. Flere av disse stedene har felles bordsetting- og servering, dette er også noe som har inspirert oss. Hos oss starter alle måltider i felleskap.
Kongsberg: Del de gode øyeblikkene med venner og familie på Paradoxe Restaurant. Vi serverer tradisjonelle og kreative matretter. Småretter og retter som kan spises av en eller deles. I vår herlige lounge kan dere sitte ned og slappe av med et glass, en tapasrett eller en smårett. I tillegg tilbyr vi rommet Chambre Séparé, som passer ypperlig til selskaper for både privat eller bedrift.
Drammen: Nyt en velsmakende lunsj eller middag i vår restaurant eller på våre solrike uteservering med utsikt til Bragernes Torg. Vi har internasjonal meny med masse gode smaker og egen tapasmeny som er perfekt til sharing i godt selskap. Vi fører også et rikt vin- og ølutvalg, og gode drinker og cocktails. Vår egen bar innerst i lokalet heter Rust & Rør. Her finner du en intim og hyggelig atmosfære med et helt spesielt steampunk interiør.
Sandefjord: Nye Pir4 er det siste og mest spennende tilskuddet til restaurant og bar utbudet i Sandefjord. Plassert på vannet ved siden av Kokeriet kommer vi å tilby ekte vedfyrt italiensk pizza i verdensklasse, servert i en uformell stemning i nye lune, lyse og moderne lokaler ved sjøen. Perfekt for en hyggelig kveld ute sammen med venner og familie. Vi har et stort utvalg av øl og utsøkte viner, lounge, bar og DJ i helgene.
Bø i Telemark: Provence Restaurant er inspirert av fransk mat. Alle retter lages fra bunnen av med ferske ingredienser av høy kvalitet. Vi ønsker å gi deg en god opplevelse med god mat og service i et hyggelig lokale. Vi samarbeider med flere lokale leverandører som blant annet Lindheim Ølkompani, Holte Gård, Hyllest og Honning Telemark.
Drammen: PunjabiTikka serverer en rekke velsmakende oppskrifter fra Pakistans rike kulturteppe og kulinariske tradisjoner, spesielt fra Punjab - en kulturelt rikeste provins. Hver rett er tilberedt i autentisk pakistansk hjemmestil, med kun naturlige krydder og ingredienser. Vi tilsetter aldri konserveringsmidler eller kunstige fargestoffer. Som et resultat er Flavor of Punjabis mange lekre retter magre, fettfattige og sunne.
Moss: Smak av Hellas – midt i Moss. Greske matopplevelser fra ferske råvarer, urter, godt krydder og grantert laget av ekte greske kokker. Vårt kjøkken henter inspirasjon med hovedvekt fra det greske kjøkken. Det serveres mat laget med kjærlighet, og av høy, hjemmelaget kvalitet. Ved siden av eieren Manolis Mastorakis og datteren Marilena er de ansatte stort sett grekere.
Moss: Vårt kinesiske kjøkken representerer to av de største provinsene i Kina, «Szechuan» og «Kanton». Hver provins har sine særtrekk i rettene, som skiller dem fra hverandre. Szechuan’s kjøkken har en stil med opprinnelse i Sichuan-provinsen i sørvestlige Kina hvor maten har mye smak, og er ofte relativt sterk. Vanlige krydder inkluderer chili, hvitløk, ingefær, gul løk og et utvalg av pepper – typisk er det såkalte Szechuan-pepper som har en distinkt smak og er å få som eget krydder.
Moss: Våre menyer består av en god variasjon mellom fransk og italiensk mat. Det serveres alt fra enkle lunsjretter til større menyer, og passer for alle anledninger. Restauranten har 150 sitteplasser inne fordelt på café, à la carte og chambre séparée. Restauranten har en uteservering på 100 plasser i pergola. Ro ønsker å ha en god familieprofil, og har eget barnerom for aktivitet.
Drammen: Safran Indisk restaurant tilbyr en helhetlig kulinarisk matopplevelse for gjestene våre. Med vårt kjøkken kan gjestene nyte kokkens unike matkunster samt duften av de nydelige rettene som tilberedes. All mat som serveres på Safran skal være av høy kvalitet. Dette gjenspeiles i alle ledd i tilberedelsene. Vi kverner våre egne krydderblandinger. Vi bruker ferske råvarer og all mat, sauser og desserter, lages fra bunnen av. Dette fører til at våre retter får en unik smak som du ikke viloppleve i andre restauranter.
Oslo: Smakfulle retter med nydelig utsikt. Vi har en hyggelig atmosfære, og en fantastisk beliggenhet på Sørenga. Restauranten ligger nærme vannkanten, og du får en nydelig utsikt over operaen. Hos oss kan du nyte et godt måltid eller noe godt i glasset i solen, da vi også har gode solforhold. Vår restaurant tilbyr en unik atmosfære der du kan nyte deilig mat samtidig som du lar deg fascinere av det utrolige panoramaet over havet.
Oslo: Smalhans, St. Hanshaugens knutepunkt og hele Oslos nabolagsrestaurant, har fokusert på deleretter, naturvin og et stort utvalg av øl siden åpningen i 2012. Dette gjør spisestedet vårt til en perfekt møteplass for de fleste aldersgrupper og anledninger. Smalhans betyr knapp levemåte og var inspirasjonen til hvordan Smalhans ble til. 2015 var vi så heldige at Michelin-guiden skjenket oss utmerkelsen - Bib Gourmand.
Oslo: Statholdergaarden er Bent Stiansens gourmetrestaurant. Bent Stiansen ble i 1993 verdensmester i kokekunst, Bocuse d`Or. Menyen varierer etter årstidene og vi setter vår ære i å bruke norske råvarer når de er på sitt beste. Statholderens Mat og Vinkjeller er vår uformelle restaurant som ligger under Statholdergaarden. Vår spesialitet er våre store menyer som skifter i takt med sesongen. Disse menyene er meget populære og er rimelig priset.
Drammen: Indisk kokkeglede og Indisk mat av høy restaurantkvalitet. Vår mat er laget med stolthet og en stor dose kjærlighet for indisk matkultur. Med de beste råvarene som er å oppdrive på markedet i kombinasjon med faglig presisjon, tilbyr vi autentisk indisk mat til matbevisste Drammensere. Foruten vår nøye komponerte meny har vi et godt utvalg av vin og Indisk øl som kan nytes i vår koselige restaurant sammen med god lun bakgrunnsmusikk og behagelig stemning.
Moss: Velkommen til Underverket i Moss hvor du kan nyte god mat og drikke i våre unike lokaler. Spill Shuffleboard, vær med på vinsmaking, kos deg på konserter, eller test de små grå på våre quizer! Oppdag underverkene på Underverket med deilig mat og forfriskende drikke.
Vågå: Gastronomi i Jotunheimen. Eg og vertskapet på Vianvang har nådd målet vårt når gjesten kan vandra vidare inn i si framtid, på smakar ein minnest, og er vel tilfreds, god og mett, og har fått med seg noko meir enn det. Fått med seg noko ein likevel mangla i alt det ein hadde. Når ein kom hit. Og jamvel på heimvegen ha fått med seg noko slikt som eit bidrag til eit meire realisert bilde av sin naturlege plass i eit storslagent naturleg skaparverk.